Πρόγραμμα « Παίζουμε»

Φορέας :
Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ) κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών δήμου Λαρισαίων
Τόπος :
ΚΔΑΠ δήμου Λαρισαίων (9 δομές τυπικών παιδιών, 2 δομές άτομα με αναπηρίες)
Πού απευθύνεται :
Κάθε δράση «παιχνιδιού» απευθύνεται σε ομάδες παιδιών ηλικίας 5-12 χρόνων. Το ηλικιακό κοινό μπορεί να διευρυνθεί και σε άλλες ηλικιακές ομάδες όπως με το διαγενεακό πρόγραμμα «Παίζουμε μαζί» που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ομάδας ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25-30 παιδιά ανά δράση
Χρόνος/Διάρκεια :
Το “ΠΑΙΧΝΙΔΙ” εντάσσεται στο τακτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα όλων των δομών ΚΔΑΠ ως ξεχωριστή δραστηριότητα δημιουργικής απασχόλησης. Η διάρκεια και η συχνότητα ποικίλουν και κατά μέσο όρο κυμαίνονται μία έως δυο ώρες ημερησίως.

Το πρόγραμμα « Παίζουμε» έχει στόχο να δημιουργήσει ένα σταθερό σημείο συνάντησης των παιδιών που παρακολουθούν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων  με στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη των γνωστικών, κοινωνικών, καλλιτεχνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους καθώς και την ενδυνάμωση των  οικογενειακών δεσμών (αύξηση του κοινού οικογενειακού χρόνου, αλλαγή ρόλων, καλλιέργεια κοινών ενδιαφερόντων) .

Στην ενότητα περιλαμβάνονται κινητικά, μουσικά, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με βιβλία  και  παιχνίδια  προσωπικής ενδυνάμωσης.  Στην ίδια ενότητα εντάσσεται το θεατρικό παιχνίδι και το  δημιουργικό παιχνίδι κατασκευής παιχνιδιών.  Κατά τη φετινή χρονιά η δράση επικεντρώνεται στα εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων παιχνιδιών που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν για το μεταξύ τους  παιχνίδι στις δομές ή για την εμπλοκή της οικογένειας στο σπίτι ή σε άλλο χώρο.  Όταν ολοκληρωθεί ένας ικανός αριθμός αυτοσχέδιων παιχνιδιών, θα οργανωθούν μικρά τουρνουά σε κάθε δομή που θα απευθύνονται τόσο στα παιδιά όσο και στην  οικογένειά τους.

Το «Παίζουμε» φιλοδοξεί να αποκτήσει μια σταθερή εξωστρεφή εκδήλωση  προς το κοινό της πόλης  με εργαστήρια παιχνιδιών  για μικρούς , μεγάλους και …μεγαλύτερους.

Πρόσωπο επικοινωνίας:  ΛΙΝΑ ΜΟΥΣΙΩΝΗ,  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων Τηλέφωνο εργασίας 2410 661 – 727, κινητό: 6932 258887,e-mail: l_mousioni@yahoo.gr